Ez egy japán étel, a receptet a receptneked.hu-n találtam.
A fényképpel most is tartozom, de igyekszem pótolni! Higgyétek el már vagy 6-8x megcsináltam és még egyszer sem bántam meg!
Az előkészítés kis időt vesz igénybe, de nem vészes. Utána egy edényben egyszerűen gyorsan megfőzhető!
Hozzávalók:
-
50 dkg sertéshús /én csirkmellből csinálom mindig az hamar megfő/
-
4-5 közepes krumpli
-
3-4 vékonyabb sárgarépa
-
2 fej lilahagyma
-
1,5 dl száraz fehérbor
-
1 dl szójaszósz
-
10 dkg borsó
-
2-3 ek olaj
-
curry por
A húst, répát, krumplit nagyjából egyforma kockákra vágom. Egy nagy széles serpenyőben vagy wokban olajat hevítek és a húst fehéredésig sütöm. Ezután rádobom a felaprított hagymát kicsit pirítom majd jöhet a répa és kicsivel később a krumpli is.
Pirítom egy picit majd felöntöm a szójaszósszal és a borral, megszórom curryvel lefedem és mérsékelt tűzön főzöm, de nem főzöm agyon. Az utolsó pár percben rádobom a zöldborsót is és készre főzöm.
|