Néhány napja a kezembe akadt egy izgalmas szakácskönyv tele szebbnél szebb, étvágygerjesztő étel képeivel. Beleolvastam, de a hozzávalók között nagyon sok ismeretlen névvel találkoztam. Ekkor támadt az ötlet, hogy megpróbálom kigyűjteni, hogy mit is jelentenek ezek a nevek!
Szerkesztés alatt!
Amaránt
A föld egyik legősibb kultúrnövénye, magas a vas, magnézium, kálium tartalma.
Édesburgonya magas a szénhidrát, fehérje, A vitamin (béta-karotin), B-6 és C-vitamin tartalma. Immunerősítő, vércukor stabilizáló hatása van. Megelőzheti a bél- gyomor- és veserákokat. Glikémiás indexealacsony.
Blini
Élesztős mini hajdinapalacsinta
Citromcirok
Erős citromillatú évelő fűféle. Az ázsiai konyhák nélkülözhetetlen fűszere. Itt bővebben is olvashatsz róla.
Creme fraiche
A tejfölnél zsírosabb, tejszínszerű, kissé savanykás tejtermék.
/Helyettesíthető tejföl és tejszín különböző arányú keverékével. /
Harisszapaszta
Sült paprikából, chilipaprikából, koriandermaggal, római köménnyel és konfitált fokhagymával, kevésparadicsompürével készülő ízesítőpaszta.
Hummusz
Ez nem más, mint csicseriborsókrém.
Kuszkusz
Egyenlő mennyiségű búzadara és liszt keveréke amit kevés sós vízzel addig
gyúrnak, forgatnak, ráznak, amig a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen
gömbölyűvé nem válik.
Pappardelle
Egy tésztaféle, a mi szélesmetéltünknél is szélesebb tészta.