Hozzávalók:
-
50 dkg leveles tészta
-
20 dkg trappista sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
40 dkg tejszines krémsajt
-
4 tojás
-
2-2,5dl tejszin
-
só, bors
A tésztát 4-5 mm-re nyújtom, akkora körlapokat szaggatok amik kitöltik a maffinformát.
A kétfajta sajtot lereszelem, belenyomom a krémsajtot és a tojássárgákat, /én tejszint nem tettem bele, de nem is hiányzott/. Jól összekeverem, felverem a tojásfehérje habját, két részletben óvatosan belekeverem és megtöltöm a tésztát.
Forró sütőben sütöm. Nekem 15 perc alatt megsült.
A megmaradt tésztadarabokat egymásra helyezem és nyújtófával egybedolgozom. /Nem szabad összegyúrni, mert nem lesz leveles az ebből a tésztából készült sütemény./
A megmaradt tésztából sajtos papucsot készítettem:
A tésztát 4 felé vágtam, sajtkrémmel töltöttem, félbehajtottam, tojással kentem, szezámmaggal szórtom és megsütöttem. A képen látható sajtos rúddal együtt sütöttem 25 percig.
|