Hozzávalók:
-
1 kg kelkáposzta
-
40-50 dkg darált hús
-
hagyma
-
20 dkg rizs
-
2-3 dl tejföl
-
só, majoranna, kömény
A kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra vágom, sóval, köménnyel, majorannával izesített vízben 2-3 percig főzöm, majd kiszedem és lecsöpögtetem. /Ha túl puhára főzzük a kelkáposztát összeesik a felére./ A darált húst megfőzöm pörköltnek. A rizst a szokásos módon olajon üvegesre dinsztelem, majd másfélszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs volt, puhára főzöm. Egy nagyobb tepsibe lerakok egy sor kellevelet, erre simítom a rizst, ennek a tetejére halmozom a pörköltet és befedem kellevelekkel. Meglocsolom tejföllel és pörköltlével, majd 40-50 percig sütöm. Kockákra vágva tálalom.
|