Hozzávalók:
-
30 dkg pulyka apróhús
-
kb. 15 dkg zöldborsó
-
1/2 doboz kukorica konzerv
-
1 db főtt tojás
-
1,5 zacskó zselatinpor
-
pár szelet paradicsom
-
8 dl víz
A pulyka apróhúst megdinszteltem sóval, borssal, delikáttal. A borsót szintén puhára pároltam. Egy 26x 10 cm forma aljára kevés aszpikot öntöttem és megvártam, hogy megdermedjen. Ekkor paradicsom és tojás szeleteket tettem rá, újra aszpikot öntöttem a tetejére és ismét megvártam, hogy megdermedjen. Ezután rétegeztem rá a hús felét, a zöldborsót, ismét húst, legvégül a kukoricát. Minden réteget leöntöttem aszpikkal és megvártam, hogy megdermedjen.Hűtőbe raktam néhány órára. Mielőtt kiborítottam az edényből langyos vizet engedtem az oldalára.
Aszpik készítése: 1 dl vízhez 2 púpos ek zselatinport kevertem, megmelegítettem, nem forraltam.
Forrás harmonet.hu
|