A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk és megtöltjük a következő töltelékkel: A húst megdaráljuk, olajban kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a zsemlemorzsát. Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, zsemlemorzsával megszórjuk, olajjal meglocsoljuk és sütőben megpirítjuk. Gomba vagy hagymamártással /amibe tormát is keverhetünk/ tálaljuk.
Amig sül a krumpli elkészítjük a hagymamártást:
A hagymát apróra vágjuk, zsírban megpároljuk, meghintjük a liszttel /én kevesebb lisztet tettem bele/ és tovább pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megsózzuk, megborsozzuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, míg a hagyma teljesen szétfő. Szükség szerint a levét vízzel pótolhatjuk. Belekeverjük a tejfölt és mégegyszer felforraljuk. Egy kevés pirított cukorral is izesíthetjük. Érdemes kipróbálni nagyon finom volt a hagymamártás!