Hozzávalók:
-
15-20 dkg liszt
-
1 tojás
-
1-1,5 dl szódavíz
-
2 ek olaj
-
pici só
Töltelék:
-
1 dl tej
-
15 dkg darált dió
-
10-12 dkg porcukor
Öntet:
-
2 dl tej
-
2 tojássárga
-
1 csomag vaniliás cukor
Használhatsz vaniliás pudingot is az öntet helyett!
A tetejére:
-
2 tojásfehérje
-
kevés cukor
-
2 ek baracklekkvár
Elkészítem a palacsintatésztát és egy fél órát állni hagyom, majd kisütöm.
Elkészítem a tölteléket: a tejet felforralom, belekeverem a diót és a cukrot.
Ha már nem forró megkenem a palacsintákat, felcsavarom és minden palacsintát 2 cm-es darabokra vágok, majd egy kisebb edénybe szorosan egymás mellé állítgatom őket.
Elkészítem az öntetet: a tojássárgákat simára keverem a tejjel és a vaniliás cukorral, én sűrűre is főztem /vigyázz forrnia nem szabad, mert kicsapódik a tojássárgája/ és ráöntöm a palacsintákra. Mehet a sütőbe, amikor kocsonyásodik rásimitom a lekvárral és cukorral habbá vert fehérjét és készre sütöm.
|